به کار گیری هل در غذا و چای چه مضرات و فوایدی داره؟

هل بسیار خوش عطر و خوش طعمه ولی در مقادیر بالا می تونه مضر باشه. هل بیشتر در چای استفاده میشن و البته در بعضی از غذاها هم ریخته میشه. در این مطلب به فواید و مضرات هل می پردازیم.

فواید و مضرات به کار گیری هل

فواید و مضرات هل مصرف هل در مقادیر کم به مصرف کننده آسیبی نمی زنه، اما می تونه مخصوصاً در آدمایی ایجاد سردرد کنه که مزاج گرم دارن.

به دلیل اینکه هل مقوی معده و خوشبوکننده دهانه و با کمک به رفع نفخ و باد شکم به هضم بهتر مواد غذایی کمک می کنه در چای و بعضی از شیرینیا مخصوصا در نواحی کرمان و یزد بوفور ازش استفاده می شه.

علاوه بر اضافه کردن هل به مواد غذایی میشه اونو بتنهایی جوید یا آسیاب و پودر کرد و روی زبون ریخت و با آب دهن یواش یواش قورت داد. هم اینکه میشه بین سرو غذا از این دانه معطر بهره برد و اونو روی غذا ریختد.

هل از نظر مزاجی گرم و خشکه و از نظر قدرت در درجه دوم قدرت قرار داره و پس خیلی قوی نیس. روغن اون به خاطر رفع بعضی سردردهای به وجود اومده به وسیله باد و سرما و سینوزیت می تونه واسه آدمایی با مزاج سرد و خشک به درد بخور باشه. مالیدن روغن هل به گردن و پس سر هم موجب رفع سردردهای سوداوی و درمون گرفتگی عضلات می شه که معمولا در شب و اول صبح بیشتر بروز می کنن.

به کار گیری هل در چای و غذا

بهترین نوع هل شکلای جور واجور سفید رنگ اون هستش که بوی خیلی تندی داشته باشه. این نوع هل، به باز شدن مجاری درون کبد و طحال کمک می کنه، خاصیت خواب بیاری و شادی آور داره و پس واسه آدمایی خوبه که دچار افسردگی، خمودگی و غم شدن.

عرق هل هم اثرات خوبی داره و همون خواص هل رو البته در حد کمتر داره. از بخور هل میشه واسه رفع گرفتگی و خشونت صدا و سرفه استفاده کرد و به این منظور باید هل رو نیمکوب کرد، در آب ریخت و روی شعله ملایم قرار داد تا آروم بجوشه. در این مرحله بخارهای برخاسته از اونو باید استشمام کرد تا وارد مجاری تنفسی شه و گرفتگی و سرفه و خشونت صدا رو تلطیف کنه.

به کسائی که از بوی بد دهن رنج می برن باید از هل استفاده کنن و از دلیلای شایع بوی بد دهن، تجمع رطوبتا و مواد زائد به وجود اومده به وسیله غذا خوردن در چاله ها و فضاهای دهانیه که شاید با مسواک و نخ دندون هم برطرف نشده ان.

به کار گیری هل در چای و غذا

هل می تونه موجب رفع و دفع آثار این مواد زائد شه و دهن رو پاکسازی کنه. از این رو هل رو میشه پودر کرد و پس از اختلاط با مقداری نمک دریا از اون به عنوان خمیر دندون واسه کمک به خوشبو شدن دهن، استواری لثه و سفید شدن رنگ دندون ها استفاده کرد.

با اینکه هنوز باید پژوهشای بیشتری در این مورد انجام شه اما انگار هل می تونه تا حدودی هم به کوچیک شدن توده های رحمی کمک کنه. به توده های رحمی، امروزه فیبروم می گن. به کار گیری هل در کسائی که دچار مشکل پروستات و تکرر یا توقف ادرار هستن هم می تونه موجب شه بافت پروستات نرم و کمی سست شده، فشار اون از روی مجرای ادرار براشته و در نتیجه ادرار بدون هیچ سختی ای و سهولت دفع شه.

امتیازات و مضرات به کار گیری هل در غذا و چای رو بدونین

.

منبع :

دسته‌ها: سلامتی

0 دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *