به کار گیری کره بادام زمینی در تشخیص خیلی زود فراموشی
محققان دانشگاه فلوریدا اعلام کردن به کار گیری کره بادام زمینی می تونه به روش هایی غیرتهاجمی و ارزون واسه آزمایش امکان ابتلای بیماران به فراموشی تبدیل شه.

محققان این دانشگاه می گن، توانایی بوییدن با اولین عصب جمجمه ربط داره و این عصب بیشتر یکی از اولین اجزاییه که تحت تاثیر نابودی شناختی قرار میگیره. در مورد بیماران فراموشی، حس بویایی به روش هایی خاص تحت تاثیر قرار میگیره و در اون سوراخ چپ دماغ به طور قابل توجهی بیشتر از سوراخ سمت راست تاثیر قبول می کنه.

آزمایش انجام شده در دانشگاه فلوریدا شامل پوش,ندن یه سوراخ و اندازه گیری فاصله ای بود که در اون مریض می تونست بوی حدود یه قاشق از کره بادام زمینی رو شناسایی کنه. در بیماران گرفتار به فراموشی، سوراخ چپ دارای مشکل بود و از حدود ۱۰ درصد طیف کمتری در شناسایی بو در مقایسه با روزنه راست بهره مند بود.

این ویژگی خاص بیماران فراموشی بود و هیچ کدوم از بیماران تیم کنترل (که از نابودی شناختی رنج نمی برن) و هم اینکه افراد گرفتار به شکلای جور واجور دیگه مشکل شناختی مثل جنون، این فرق در بویایی رو از خود بروز ندادند.

در این آزمایش از کره بادام زمینی استفاده شد چون این ماده «بودار خالص» خونده می شه. کلا، بویایی آدم دو حس جدا از هم رو شامل می شه که عبارت ان از: حس بویایی یا «بو» و هم اینکه حس trigeminal که مانند حس سوزش فیزیکی یا خارشه. کره بادام زمینی دارای هیچ عنصر trigeminal نیس و بوی خالصه که این موضوع اونو واسه آزمایش مبتلایان به فراموشی ایده ال می کنه.

به کار گیری راه جدید می تونه روشی ارزون واسه هشدارهای اولیه افراد گرفتار به فراموشی باشه.
شناسایی این مریضی سخته و لازمه معاینات نورولوژیکی و روحیه و باید به وسیله افراد حرفه ای انجام شه.

منبع : ایسنا

جمع آوری سلامت اکاایران جمع آوری سلامت اکاایران

دسته‌ها: سلامتی

0 دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *