محققان علوم پزشکی در دانشگاه نیوکاسل و منچستر

استفاده رب گوجه فرنگی ،راه حل مناسبی واسه مراقبت پوست

به این نتیجه رسیدن که به کار گیری رب گوجه فرنگی در رژیم غذایی روزانه، راه حل مناسبی واسه مراقبت پوست در برابر اشعه های مضر ماوراء بنفشه.

طی این تحقیق که روی دو گروه ۱۰ نفره انجام شد به ۱۰ نفر اول، روزانه ۱۰ گرم روغن زیتون و ۵۵ گرم رب گوجه فرنگی داده شد و به ۱۰ نفر دیگه تنها روغن زیتون داده شد.

پس از سه ماه نمونه های پوستی گروهی که علاوه بر روغن زیتون گوجه فرنگی مصرف کرده بودن، نشون داد که پوستشون ۳۳ درصد بیشتر نسبت به آفتاب سوختگی مقاومت کرده.

محققان طی این بررسی هم اینکه به این نتیجه رسیدن مقدار پروکلاژن پوست – مولکول ساختاردهنده پوست – در این گروه بیشتر شده بود.

اونا به این نتیجه رسیدن، وقتی که گوجه فرنگی پخته می شه نسبت به وقتی که خامه مقدار بیشتر و غلیظ تری از آنتی اکسیدان لیکوپن رو داراس.

این گروه از محققان فکر می کنن که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، رادیکالای آزاد رو که به وسیله تابش اشعه UV روی پوست تشکیل می شن، خنثی می کنه. رادیکالای آزاد موجب ایجاد سرطان و پیری زودرس می شن.

با این حال محققان اخطار میدن که بهتره به گوجه فرنگی به عنوان یه افزودنی به درد بخور و نه یه جانشین واسه کرم ضد آفتاب نگریسته شه.

البته قبل از این محققین فهمیده بودن که لیکوپن گوجه فرنگی، آنتی اکسیدانیه که مانع ایجاد کلسترول بد خون می شه و به خاطر همین از بروز حملات و مریضیای قلبی جلوگیری می کنه.

باید دقت شه که مصرف گوجه فرنگی خام دلیل دفع قسمت بزرگی از لیکوپن موجود در اون می شه. پس بهتره که گوجه فرنگی رو بیشتر به صورت پخته استفاده کنین چون در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلولای بدن قرار می گیرد.

هم اینکه مصرف گوجه فرنگی دلیل کاهش دچار شدن به سرطان لوزالعمده و پروستات می شه.

اثر گوجه فرنگی در این مریضیا به لیکوپن اون نسبت داده می شه. هر چند مصرف اونو همراه با بقیه سبزیا از جمله کلم بروکلی پیشنهاد می کنن و احتمال مکمل بودن این سبزیا و اثر همزمان اونا در درمان مریضی هست.

علاوه بر سرطان لوزالمعده و پروستات، اثر گوجه فرنگی در درمان سرطان های ریه ، معده و بقیه شکلای جور واجور اونم مورد بحث و تحقیقه.

لیکوپن در خیلی از میوه ها موجود هستش، اما غلظت و تراکم اون در گوجه فرنگی بسیار زیاد هستش.

سطوح مختلفی از مواد مغذی در گوجه فرنگیا پیدا میشه که محققان به دنبال بررسی این مطلب هستن که کدوم نوع از گوجه فرنگی و در چه صورتی، تاثیرش بیشتر هستش.

محققان فکر می کنن این تاثیر ماده لیکوپن جهت جلوگیری و نابود کردن سلولای سرطانی در بدن، در اجناس جور واجور گوجه فرنگی فرق پیدا می کنه.

یافته های تحقیقات محققان نشون داد که رب گوجه فرنگی و دیگه اجناس بدست اومده از گوجه فرنگی، در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تاثیر بیشتری داره، چون که گوجه فرنگی پخته شده، دیواره سلولا رو نابود می کنه و باعث رهائی بیشتر ماده لیکوپن می شه.

کارشناسان هنگام تستای آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدن که لیکوپن رشد و سرعت سلولای سرطانی رو نابود می کنه.

سرطان پروستات، یکی از سرطانای شایع در بین مردان هستش و هرساله حدود ۳۶٫۰۰۰ مرد در انگلیس به این مریضی دچار می شن.

جمع آوری: گروه سلامت پرداد

.

منبع :

دسته‌ها: سلامتی

0 دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *