گل گاو زبون گیاهیه که مورد استفاده پزشکی داره  تقریبا همه قسمتهای اون،  از گلا و برگا و دانه های اون به عنوان دارو مصرف می شن. هم اینکه دانه های این گیاه رو واسه درست کردن روغن مورد استفاده قرار میدن. گل گاوزبان شامل ترکیبات بنفش رنگیه که از نظر علمی این ترکیبات، مواد آنتوسیانینی هستن و از مهم ترین خواص دارویی این گیاه میشه به آروم بخش بودن اون اشاره کردبرای جفت و جور دمنوش این گیاه میشه ۵ تا ۸ گرم از گل این گیاه رو تو یه لیوان آب جوش ریخت و اونو به طور غیرمستقیم روی حرارت (گرما غیرمستقیم مانند بخار کتری یا سماور) قرار داد تا بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشه

گل گاوزبان نباید مستقیما روی حرارت باشه و زیاد گرما بیند. عطر، طعم و خاصیت اون در اثر دم کردن دراز مدت از کف میره. با ۱۰ دقیقه جوشوندن این گیاه، بیشتر از ۵۰ درصد از خاصیت اون از بین میره. هر چی بیشتر بجوشه آنتوسیانینای اونم بیشتر تخریب می شه

واسه اینکه رنگ گل گاوزبان خوش رنگ تر شه و خاصیت آروم بخشی اون زیاد شه بهتره کمی لیموعمانی به اون اضافه کنین. به ازای یه قاشق گل گاوزبان، یه لیموعمانی رو بشکنید، دانه های تلخ اونو خارج کنین و بعد پرهای لیموعمانی رو در لیوان آب جوش همراه با گل گاوزبان بریزین و بذارین دم بکشه. می تونین مقداری هم نبات به این نوشیدنی اضافه کنین تا سردمزاجی گل گاوزبان گرفته شه

گل گاوزبان رو نباید هر روز مصرف کرد چراکه ممکنه در افراد جور واجور باعث افزایش یا کاهش فشارخون شه. کسائی که تمایل به نوشیدن دم نوش این گیاه دارن می تونن پس از یه هفته تا ۱۰ روز، مصرف اونو واسه یه هفته قطع کنن یا اینکه یه روز درمیون اونو بنوشن

منبع : www.alodoctor.ir

دسته‌ها: سلامتی

0 دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *